AkademiGenelPrice Action

Breaker Block Nedir? Price Action Breaker Block

Breaker Block, fiyatta yaşanan bir swing hareket ile market yapısının bozulduğu mum bloğudur. Bu mum bloğu Breaker Block olarak adlandırılmaktadır.

Breaker Block tanımlamasına geçilmeden önce mantığını kavramak üzere aşağıda bulunan görsel
üzerinden detaylı bir şekilde inceleyelim.

  1. Fiyatın tepki alıp geri çekilme yaptığı bir bölgedir. Fiyat düzeltmesini bitirip aynı bölgeye geldiğinde
    bu seviyenin (a) direnç olarak çalışacağı düşünülmektedir. Bu nedenle spot piyasada varlıklarını satan ya da short yönlü işlem açan traderlar olacaktır. Tam bu noktada fiyat bölgeyi geçerek yeni bir tepe oluşturur (2) ve bu hareketi ile düşüş yönlü işlem alanların başarısız olmalarını sağlar. (Short işlem açanlar stop edilir-likidite alınır). Ayrıca (a) seviyesinin kırılması yatırımcı ve traderların biasını Long yönlü yapar.
  2. (a) seviyesinin kırılmasıyla Long’a geçenler için Market Maker bu noktada bir düzeltme hareketine
    başlar. 2 numaralı tepeden başlayıp (a) seviyesinin altına kadar devam eden bu hareket bir likidite
    operasyonudur. Burada ise hem Long hem Short yönlü işlemler stop edilmektedir.
  3. Fiyat 2 numaralı tepenin düzeltmesini bitirip (b) seviyesini geçerek 3 numaralı tepeye geldiğinde
    aynı işlem market maker tarafından tekrarlanır. Çünkü bu hareketlerin tamamı fark edildiği üzere trendi oluşturmaktadır. Fiyatın belli bir seviyeye trend halinde gidebilmesi için bu likidite hareketleri yapılmaktadır. (Pembe üçgenle belirtilen hareketler)

Aynı durum ve senaryolar düşüş trendi için de geçerlidir. Peki, konumuz olan Breaker Block bu hareketlerin
neresinde?

Fiyat son tepeden/dipten sonra zig zag yapmadan tek bir hareketle bir market kırılımı (MSB) yapar. Son
tepeye/dibe giden hareketten (Likidite aldıran hareket) hemen önceki son düşüş/yükseliş mumu Breaker Block olarak belirlenmektedir. Kısaca Likidite aldıran sonra hareketten önceki son mumdur.

Breaker Block İşlem Stratejisi

Spesifik Arz & Talep bölgelerinde 3 giriş yöntemi vardır. Bunlar diğer tüm Spesifik Arz & Talep bölgelerinde geçerlidir. Sırayla açıklayacak olursak:

  • 1- Fiyat belirlediğimiz bölgeye geldiğinde tepki alacağını düşündüğümüz için bölge sınırları içinden işleme girmek. Bu yöntem en riskli yöntem olarak açıklanıyor. Çünkü her bölgenin çalışmama durumu ve ayrıca başka faktörler olmaktadır.
  • 2- Fiyat belirlediğimiz bölgeye geldiğinde daha düşük bir zaman diliminde fiyatı takip etmek ve düşük zaman diliminde meydana gelen beklediğimiz yönde oluşan bir market kırılımı ile ya da bu market kırılımının testi ile işleme girmek.
  • 3- Fiyat bölgeye geldiğinde daha düşük zaman diliminde takip etmek ve beklediğimiz yönde oluşan Reversal mum yapıları ile işleme girmek.

Breaker Block’la İlgili Örnekler

Breaker Block İşlem Örneği

Breaker Block İşlem Örneği

Makale içeriklerinde kaynak olarak Telegram’dan Alfa Crypto ekibine teşekkür ederim. Aşağıdaki buton ile Telegram hesaplarına ulaşıp takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu